O registru

Zavod AIPA v skladu s svojimi pooblastili zbira in ureja register avdiovizualnih del, na podlagi katerega uveljavlja pravice soavtorjev, izvajalcev in producentov, ki izhajajo iz uporabe njihovih avdiovizualnih del.

Avdiovizualna dela preko portala lahko prijavite, če ste že vpisani v evidenci pooblaščencev Zavoda AIPA in vam je bilo dodeljeno uporabniško ime in geslo za vstop v spletni portal.

V kolikor Zavoda AIPA še niste pooblastili, to lahko storite tukaj.
Nova AV dela lahko prijavite tudi s pomočjo obrazca Prijava AV del.

Če ste zavodu že posredovali pooblastilo za zastopanje in bi želeli prejeti uporabniško ime in geslo za vpis v spletni portal, senam javite na telefonsko številko +386 1 755 62 19 ali nam pišite na elektronski naslov: info@aipa.si.

 

Pomembno obvestilo za uporabnike spletnega registra AV del

Obveščamo vas, da bo register AV del zaradi posodabljanja zaprt od 1. januarja do predvidoma 15. marca 2016.

Za vse morebitne dodatne informacije nam pošljite e-pošto na naslov info@aipa.si.

Hvala za razumevanje.

 

Obvestilo

Zavod AIPA bo do konca junija 2016 izvedel obračun honorarjev za kabelsko retransmisijo AV del za leto 2015.

V obračunu bodo upoštevane prijave in spremembe podatkov o AV delih, prejete do vključno 31. decembra 2015. Podatki, prejeti kasneje od navedenega roka, bodo upoštevani pri naslednjem poračunu.

Upravičence pozivamo, da prijavijo AV dela ali dopolnijo obstoječe prijave z uporabo spletnega registra AV del (ob predhodni pridobitvi uporabniškega imena in gesla) ali obrazcev za prijavo AV del. Za izvedbo obračuna in izplačilo honorarjev je pomembno, da Zavodu AIPA posredujejo vse potrebne podatke o AV delih: naslov AV dela, kategorija, leto nastanka, leto prve objave, trajanje, navedbo udeležb pri AV delu, deleže v odstotkih in podatke o upravičencih, potrebne za izplačilo honorarjev.

Za dodatne informacije in pomoč pri prijavi AV del obiščite spletno stran Zavoda AIPA ali nas kontaktirajte na e-naslov: info@aipa.si ali po telefonu: 01 755 62 19.

Zavod AIPA oddelek za reparticijo

 

 

Nazaj na vrh