Video vsebine vse bolj priljubljene tudi na mobilnih telefonih

Datum objave: 29.09.2011

V prvi polovici letošnjega leta so video vsebine predstavljale 40 odstotkov vsega podatkovnega prometa z mobilnimi telefoni, je pokazala nedavna raziskava družbe Allot Communications. Samo spletno družabno omrežje YouTube je predstavljalo 22 odstotkov vsega podatkovnega prenosa, medtem ko je v prvi polovici preteklega leta ta delež znašal 17 odstotkov.

Že v letu 2015 pa bo po delež video vsebin v celotnem podatkovnem prometu dosegal dvotretjinski delež, kažejo napovedi vodilnega proizvajalca spletne opreme Cisco Systems. To pomeni, da se bo število ogledov različnih videov prek mobilnih telefonov do leta 2015 v primerjavi z letom 2010 podvojili, še navajajo v Cisco Systems.

Takšni trendi sicer niso presenečeni, če upoštevamo še podatke spletne strani Photobucket, ki poroča, da se je število videov, naloženih na različne spletne strani letošnjega julija v primerjavi z lanskoletnim decembrom povečala kar za štirinajstkrat. Večina mlajših uporabnikov namreč nalaga videe na splet enkrat tedensko, manjša skupina pa celo enkrat dnevno.

Nazaj na vrh