Omejen spletni dostop do podatkov v času priprave obračuna nadomestil

Datum objave: 20.04.2012

Omejen spletni dostop do podatkov v času priprave obračuna nadomestil

Upravičence obveščamo, da bo dostop do Registra prijavljenih avdiovizualnih del Zavoda AIPA v času priprave obračunskih podatkov, predvidoma med 21. aprilom in 10. majem 2012, začasno omejen.
Ponovno boste torej svoja AV dela preko portala lahko prijavljali in dopolnjevali predvidoma od 11. maja 2012 dalje.

V prvem izplačilu iz naslova nadomestila za tonsko ali vizualno snemanje avdiovizualnih del), ki se izvrši pod pogoji zasebne ali druge lastne uporabe (prazni nosilci), bodo upoštevana dela, ki so bila ustrezno prijavljena in prvič javno objavljena do konca leta 2006.
Pomembno: v prvi delitvi se deli 35% nadomestil, zbranih do leta 2008, preostalih 65% se bo razdelilo predvidoma septembra 2012.

Prva delitev nadomestil je za Zavod AIPA nova izkušnja, saj gre za še en mejnik pri uveljavljanju pravic iz naslova uporabe avdiovizualnih del. Delitve nadomestil med soavtorje avdiovizualnih del do sedaj namreč še ni bilo, čeprav so se nadomestila zbirala.

Prav zaradi tega ter zaradi zagotavljanja možnosti, da se bodo vsi upravičeni imetniki pravic pravočasno prijavili, bomo delitev nadomestil, ki jih je Avtorska agencija Slovenije zbrala do l. 2006, izvedli v dveh delih.

Tudi če vam do razpisanega roka ni uspelo prijaviti vseh zaščitenih AV del, pri katerih ste soudeleženi, boste to lahko storili do naslednjega roka pred jesensko delitvijo. 

Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni!
Zavod AIPA

Nazaj na vrh